У Данії п'яний російський капітан посадив судно на мілину

Танкер, завантажений 2100 тоннами цементу, сів на мілину неподалік від острова Лесі біля узбережжя Данії. Російський капітан звернувся до берегових служб тільки через кілька годин після інциденту. Прибулі поліцейські виявили, що він „не зовсім тверезий”

Інцидент стався пізно увечері 29 липня, повідомляє Newsru.com з посиланням на датський сайт Politiken. Судно сіло на мілину приблизно в 22:40 за місцевим часом, а служби порятунку були попереджені про це тільки в другій годині ночі. Глава поліції Північної Ютландії Карстен К'єр, коментуючи подію, припустив, що екіпаж намагався знятися з мілини своїми силами.

Танкер "Кемфьорд", який, за даними сервісу MarineTraffic, ходить під прапором Кіпру, завантажився в Ольборзі і прямував на схід Англії.

На той момент, коли поліцейські прибули на борт судна і взяли проби, кількість алкоголю в крові капітана вдвічі перевищувала гранично допустиму норму. Видання BT.dk припускає, що в той момент, коли судно сіло на мілину, цей показник міг бути ще вище. Версії про те, що капітан прийняв на груди під впливом стресу, в данських ЗМІ не висловлюються.

За даними TV2Nord, спроби звільнити застряглий танкер, що має в довжину 84 метри, будуть зроблені 30 липня. Поки оперативні служби повідомляють, що судно знаходиться у відмінному стані, загроза забруднення відсутня. Послуги буксира, вже спрямованого до Лесі, будуть надані безкоштовно.

Капітан танкера затриманий і доставлений в Фредеріксхавн для проведення розслідування.