У Дебальцево з евакуації повертаються мирні мешканці

У звільнений українськими військами місто Дебальцеве вже повертаються люди, евакуйовані 28 - 29 липня

Про це передає Інформатор, повідомляє Еспресо.TV

Жителі відзначають, що паніки немає, люди їдуть додому в піднятому настрої, з подарунками, з домашніми тваринами (в одній з машин сьогодні примудрилися їхати навіть з коровою). У деяких частинах міста вже є світло і з'являється мобільний зв'язок, яких не було останні п'ять днів. 

Нагадаємо, що 28 і 29 липня з міста був організований "зелений коридор" в північному напрямку. У першій хвилі довжина колони автомобілів становила понад 2 км. Як розповіли люди, що їхали в ній, тоді бійці Нацгвардії перевіряли паспорти і випускали городян, щоб уникнути можливих жертв при звільненні міста від бойовиків. 

Останні дні жителі Дебальцеве звикли до відсутності води, світла та зв'язку, живучи в підвалах та інших подібних приміщеннях. Було багато паніки серед городян. Тепер люди звикають до початку мирного життя. 

Джерело в Донецькій залізниці повідомив, що на посади в ж/д управлінні призначені люди, патріотично налаштовані. Так, в.о. начальника Дебальцевської дирекції ж/д перевезень став Анатолій Горбатенко, який, як наголошується, в квітні не допустив здачі сепаратистам зброї стрілецьких команд. 

Нагадаємо, що в ніч на 25 липня місто потрапило під артилерійський обстріл бойовиків. 26 липня був зруйнований Будинок культури. Під час бойових дій постраждала інфраструктура та житловий фонд Дебальцеве.