У звільненому Слов'янську майже на 100% відновили подачу електрики та води

Місто Слов'янськ після звільнення від терористів практично на 100% підключений до водопостачання і енергопостачання

Про це на брифінгу повідомив глава Держслужби з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський, передає "ЛігаБізнесІнформ".

За його словами, електропостачання у Слов'янську відновлено в повному обсязі, у всіх 14-ти мікрорайонах, введені в дію дві підстанції. До електрики підключені 98,5% абонентів, у тому числі Слов'янська міська рада, міська лікарня, управління Пенсійного фонду, райцентр зайнятості та інші адміністративні будівлі. У багатоповерхових будівлях з 227 ліфтів відновлена ​​робота 201-го.

Запущена робота двох фільтрувальних станцій комунального підприємства "Вода Донбасу", які почали подачу води в магістральні системи водопостачання.

"Таким чином, водопостачання відновлено в 12-ти мікрорайонах міста, а це близько 90% абонентів. Взято 15 проб води з криниць, які показали норму", - сказав Бочковський.

Почалася робота 11-ти дитячих садів, один з них працює в режимі короткого перебування - 4:00, решта - в повному режимі. В цілому дошкільні установи відвідують 727 дітей.

Раніше повідомлялося, що у Слов'янську з 6 липня, з початку проведення робіт з розмінування, піротехнічні підрозділи ДСНС України виявили і вилучили близько шести тисяч боєприпасів. Рятувальники перевірили 557 адміністративних споруд, будівель і територію площею більше 260 гектарів. Спільно з бригадами обленерго проводяться обстеження територій вздовж лінії електропередач. Обстежена територія Слов'янської ТЕЦ площею близько 24 гектарів - тут виявлено 32 одиниці боєприпасів.

Фахівці ДСНС продовжують розчищати територію міста. На сьогоднішній день розібрані завали 78-ми будівель, поватнажено та вивезено близько двох тонн уламків будівельних конструкцій, очищені від сміття та залишків барикад майже 70 км вулиць і доріг.