Захід поступово обмежує Росію санкціями, щоб не спровокувати Путіна на ще більшу агресію, - економіст

Санкції третього рівня проти Росії не є остаточними, за ними можуть бути ще більші

Про це в ефірі Еспресо.TV заявив економіст Володимир Дубровський.  

“Це ще не остаточне відлучення Росії від усіх благ цивілізації. Але ж це санкції третього рівня, а хто знає – за ними можуть бути дванадцяті”, - зазначив експерт.

“Звичайно, що вони (західні держави, - ред.) не хочуть так зробити, щоб Росії нічого не залишалося, ніж воювати тут, тому вони введуть ці санкції поступово”, - додав Дубровський. 

За його словами, якщо економічні санкції Заходу будуть продовжені, то багато російських компаній можуть стати банкрутами.

“От, дивіться, заборонено купувати боргові зобов'язання, які на термін більше 3 місяців. Це значить, що компанії, які мають перекредитовуватися, всі вони бачать, що вони можуть це зробити, але лише на три місяці. Тобто якщо за три місяці ще будуть санкції, вони себе можуть оголошувати банкрутами. Бо мало яка компанія може віддати борги за три місяці”, - розповів економіст.

Нагадаємо, Рада Європейського Союзу сьогодні офіційно ухвалила додаткові обмежувальні заходи проти Росії у зв'язку з ситуацією в Східній Україні і незаконною анексією Криму, збільшивши санкційний список до 95 фізосіб і 23 юросіб.