Ахметов перереєстрував кримський "Укртелеком" як російську компанію

Компанія "Укртелеком", яка входить в холдинг СКМ українського мільярдера Ріната Ахметова, перереєструвала кримський підрозділ відповідно до російського законодавства

Про це повідомив в середу самопроголошений прем’єр Криму Сергій Аксьонов, передає Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс"

Нова компанія називається "Наштелеком". 

"Компанія три місяці не брала з кримчан (плату – ред.) за послуги телефонного зв'язку. Створення юридичної особи, яка перебуває в правовому полі Російської Федерації, дозволить цю плату отримувати", - сказав Аксьонов під час "прямої лінії" в ефірі ДТРК "Крим". 

Він Криму не виключив можливості націоналізації кримського підрозділу "Укртелекому", але висловив надію, що цього вдасться уникнути. 

"Яка буде форма власності (кримського підрозділу "Укртелекому"), буде залежати від поведінки власника. Якщо ... всі процеси в компанії відбуватимуться згідно із законодавством Криму та Російської Федерації, то, думаю, що компанія зможе існувати в приватному вигляді", - сказав Аксьонов. 

"Парламент" Криму 9 липня ухвалив закон про примусовий викуп стратегічних об'єктів. Аксьонов тоді заявив, що закон може бути застосований, зокрема, до підприємств енергетичної сфери та компаній, які працюють в галузі зв'язку. 

За оцінкою аналітиків iKS-Consulting, абонентська база фіксованого зв'язку в Криму і Севастополі - 532 тис. абонентів. "Укртелеком" обслуговує понад 80% абонентів, а також є лідером з надання широкосмугового доступу в інтернет, займаючи близько 40% ринку в регіоні.