Газовані напої негативно впливають на мозок людини, - вчені

Окрім ожиріння, солодкі води викликають порушення у мозку людини

Дослідники Університету Південної Каліфорнії провели експеремент, в якому виявили, що газовані напої з великим вмістом цукру порушуть у молодих людей навички до навчання, повідомляє Daily Mail.

Окрім негативних наслідків на вагу людини, вчені виявили шкоду хімічних напоїв на мозок людини. Зокрема, газована вода робить підлітків більш жорстокими, а їх пам'ять працює гірше.

Доктор Скотт Каноскі з Університету Південної Каліфорнії констатував, що наявність у раціоні рафінованих продуктів, зокрема солодких газованих напоїв, спричиняє порушення у метаболічних процесах людини. Він наголосив, що нові дослідження розширили зображення шкоди вживання ненатуральних напоїв.

Любителі "солодової" та "коли" ризикують мати проблеми в інтелектуальній праці, адже мозкові процеси порушуються за умови вживання бодай однієї пляшки "дрінку".

У ході експеременту молоді люди щодня протягом місяця вживали склянку напою з високою консентрацією цукру або фруктози. По закінченню дослідження групі запропонували пройти тест, який мав на меті визначити інтелектуальні здібності опитуваних. Вчені зафіксували відверто низький рівень результатів в експериментальній групі.

Автор дослідження доктор Каноскі припустив, що від концентрації хімікатів у напоях страждає гіпоталамус, частина головного мозку, яка відповідає за функціонування пам'яті. 

Дані Національного сервісу здоров'я свідчать про високий рівень споживання газованих вод серед осіб до 18-ти років - саме той критичний період, коли організм розвивається та формується пам'ять і нервова система. Так, в Америці дітвора з 4 до 10 років отримують 16% цукру з кока-коли і похідних, а у старших дітей цей показник зростає до 29%.

Американські дослідники констатують, що порівняно зі своїми батьками, діти 21 сторіччя вживають солодких напоїв утричі більше. Це свідчить про високий рівень небезпеки виникнення розладів ментального та фізичного здоров'я.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що дієтичні газовані напої більше сприяють збільшенню ваги, ніж звичайні.