Гройсман розповів про результати засідання у Мінську

У Мінську (Білорусь) сьогодні відбулося засідання тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на сході України

Про це віце-прем’єр Володимир Гройсман розповів під час брифінгу сьогодні в українському кризовому медіа-центрі, передає Еспресо.TV.

"Відбулося засідання контактної групи в Мінську. Перше: в рамках робочої контактої групи вирішено, що той коридор, який сьогодні був перевірений, буде підтримуватися. Припинення будь-яких дій з боку бойовиків, і це рішення в рамках контактної групи прийнято", - зазначив Гройсман.

"Друге: є ще один потяг, який не повернуто до Києва або до Харкова, він знаходиться на підконтрольній території бойовиків, також там є один вагон, де є речі загиблих, і ми вимагаємо, щоб це було повернуто на підконтрольну нам територію, щоб повернути це до комісії розслідування. Є запевнення контактної групи, що протягом двох днів це буде повернуто", - наголосив віце-прем’єр. 

"Трете: бойовики відмовляються допускати мілітарну місію, яка може ввійти на цю територію. Думаю, що ця робота буде далі проводитися", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сьогодні у Мінську стартували тристоронні переговори по Україні. 

З ініціативою з приводу проведення в Білорусі переговорів щодо розв'язання української кризи до глави білоруської держави Олександра Лукашенка раніше звернувся Президент України Петро Порошенко. Відповідна телефонна розмова між ними відбулася 29 липня.