Медведчук хоче стягти з Парубія дві гривні за "злочинця"

Народний депутат Віктор Медведчук, відомий своєю проросійською позицією, подав у суд на секретаря РНБО Андрія Парубія за образу честі та гідності

Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" повідомив сам Парубій, виклавши фото відповідної позивної заяви, передає Еспресо.TV.

"Кум Путіна та його особистий друг Віктор Медведчук подав на мене в суд за те, що я назвав його злочинцем. Хтось сумнівається в тому, що Медведчук - злочинець?! Характерно, що Медведчук оцінив свою "честь та гідність" у 2 (дві) гривні", - написав секретар РНБО. 

Він також зазначив, що судове засідання відбудеться 5 серпня о 15:00 у кабінеті №17 на Хрещатику, 42-А під головуванням судді Бортницької В. В.

"Разом з тим, починаю збирати матеріали, щоб подати позов до суду з вимогою заборонити організацію "Український вибір" як антиукраїнську та злочинну. Хто має факти, кидайте в коментарях", - додав Парубій.

Нагадаємо, у січні 2014 року Печерський районний суд Києва задовольнив позов Віктора Медведчука до Оксани Забужко щодо відшкодування моральної шкоди, яку нардеп оцінив у 25 копійок.

Медведчук подав до суду на Забужко 9 грудня 2013 року за поширення, на його думку, недостовірної, образливої ​​і відверто брехливої ​​інформації: в інтерв'ю "Радіо Свобода" письменниця звинуватила Медведчука у причетності до провокацій проти Євромайдану 30 листопада - 1 грудня 2013.