Міноборони РФ готує "армію" власних журналістів

Міністерство оборони РФ створює власне інформагентство, яке називатиметься "Звезда" і де працюватиме близько 500 осіб

Керувати інформагентством військового відомства буде колишній прес-секретар глави МНС Росії Ірина Россіус, повідомляють РИАНовости

Агентство буде орієнтовано в першу чергу на інтернет-аудиторію. Основою діяльністю нової структури стане військова тематика, але не залишаться осторонь і суспільно-політичні теми, а також резонансні події в Росії і в світі. 

Тим часом у інформагентства "Звезда" досі немає власного сайту. Також агентство ще не оголошував і про плани своєї діяльності. 

Рішення про створення власного інформагентства, орієнтованого на інтернет-аудиторію, було прийнято в Міноборони Росії в грудні 2013 року. Тоді планувалося, що нове ЗМІ буде запущено вже на початку 2014 року. Потім терміни зрушилися на середину року. 

Нове агентство увійде в структуру холдингу ТО "Красная звезда", який очолює Олексій Піманов. 

У тому ж холдингу буде працювати і підвідомча міністерству кінокомпанія, створити яку зажадав глава Міноборони Сергій Шойгу. За словами джерела в Міноборони, це вказівка ​​міністра вже виконана, проте подробиці не розголошуються. 

Зараз у структуру, яке належить міністерству оборони, входять однойменні видавництво і щоденна газета. Крім того, компанія контролює федеральний телеканал "Звезда" і радіостанцію з такою ж назвою.