Нємцов: Російська агресія проти України не припиниться, бо санкції не стосуються особисто Путіна

Путін продовжить агресії проти України, оскільки санкції не торкнулись особисто російського президента Володимира Путіна

Таку думку вислови на своїй сторінці у «Фейсбуці» російський правозахисник та дисидент Борис Нємцов, передає Еспресо.TV.

«ЄС включив до списку санкцій доларових мільярдерів-друзів Путіна Ротенберга, Ковальчука і Шамалова. Всі вони розбагатіли за рахунок держактивів. А. Громов - заступник керівника адміністрації президента потрапив під санкції за організацію брехливої, підбурювальної пропаганди на ТБ і в провладних ЗМІ. Путіну неприємно, але його особисто санкції поки не торкнулися. А це означає, що агресія проти України продовжиться», - вважає він. 

«Путін зараз як загнаний в кут щур буде кидатися на всіх: на українців, бажаючи помститися їм за європейський вибір і за революцію, на Захід, який не вдалося купити до кінця, бо Шредерами виявилися не всі, на росіян, які незважаючи на пропаганду і репресії не всі його підтримують, а багато пручаються. Росія і світ повинні зрозуміти – Путін - це війна. Це нескінченна цинічна брехня (ми не постачаємо зброю бойовикам, ми не посилаємо бойовиків воювати, Боїнг збили українці, ми не стріляємо по території України, ми за суверенітет України) це виправдання мародерства (Чуркіна згадайте), це жорстокість і байдужість. І поки він в Кремлі, нікому спокою не буде – ні Росії, ні Україні, ні світові. Зупинити його може тільки російський народ, коли зрозуміє, що безумець загнав Росію в глухий кут і злидні. Але станеться це не відразу. Ломка і похмілля будуть довгими і болісними», - написав опозиціонер.

Нємцов також відзначив, що санкції, введені Євросоюзом, не викличуть спротиву серед пересічних росіян, оскільки вони зачіпають інтереси тільки олігархів. 

«Народу такі санкції подобаються, оскільки пересічних громадян вони не стосуються, а б'ють по олігархах і чиновниках», - написав він.