Путін хоче відновити радянський вигляд Кремля

Президент РФ Володимир Путін перейнявся історією і запропонував відновити будівлі, знесені в часи Союзу

Зокрема, Путін вніс ініціативу замість 14-го корпусу Кремля побудувати два храми і церкву, знищені в радянський період, повідомляє "Інтерфакс". 

"Потрібно обговорити це питання з московської архітектурної громадськістю, узгодити це питання з ЮНЕСКО", - прокоментував ситуацію глава держави. 

Зараз питання про заміщення реконструкції 14-го корпусу історичними будівлями залишається невирішеним. Віце-президент Російської академії мистецтв Дмитро Швидковскій заявив, що розробка проекту та його узгодження з ЮНЕСКО займуть не менше двох років. 

У свою чергу, мер Москви Сергій Собянін розповів, що на місці 14-го корпусу може бути облаштована паркова зона, однак це може зайняти ще більше часу. Крім того, Собянін запропонував також відкрити вихід до Спаської вежі. 

"Зараз величезний потік туристів заходить (на територію Кремля) з боку Кутафьей вежі, проходить і впирається в Спаські ворота, розгортається, виходить з Кремля і обходить його весь зовні, щоб потрапити на Червону площу. Така логістика - важка <...> Сьогодні, по суті справи, ми присутні при історичному рішенні, коли ми робимо територію Кремля можливою для наскрізного проходу", - розповів мер столиці. 

До реконструкції в 14-му корпусі Кремля працювали прес-служба, служба протоколу, управління з зовнішньої політики і референтура адміністрації президента, які переїхали на Стару площу в районі Китай-міста.

Будівля була побудована в 1934 році на фундаменті зруйнованих Чудова і Вознесенського монастирів і Малого Миколаївського палацу.