Проросійські молодики побили письменника за патріотизм

Проросійські молодики, що відпочивали на Шацьких озерах, побили відомого журналіста та письменника Володимира Лиса кастетом, за те той, що зробив їм зауваження

На піночі Волині у ході проведення національно-патріотичного табору "Згоранська ватра" стався інцидент між проросійськими "туристами" та партріотично налаштованого письменника Володимира Лиса, повідомляє Gazeta.ua.

Як повідомляє депутат Волинської обласної ради Валентина Блінова, прихильники Росії, що відпочивали на Шацьких озерах, вели розмову про учасників національно-патріотичного табору, виражаючи відверту неповагу. Бесіду почув письменник Володимир Лис, що також перебував там.

Під час заходу "Згоранська ватра" на півночі Волині кілька молодиків 30-35 років російською мовою заявили в присутності Лиса: "А потом их повели на обед. Наверное, человечиной кормили. Они же там ничего другого не едят". Вони мали на увазі патріотично налаштованих учасників "Згоранської ватри", яка відбувалася 26-27 липня

Володимир Лис відреагував на таку грубу репліку, зробивши відпочиваючим на Шацьких озерах зауваження. Агресивно налаштовані чоловіки нанесли фізичні ушкодження письменникові, зокрема застосувавши кастет.

У Волинській обласній раді занепокоєні тим, що в місцях поселення біженців існує загроза сепаратистських настроїв. Так, Валентина Блінова процитувала слова одного з переселенців, якому дали прихисток на Шацьких озерах:  "Надо будет Путину сказать, как тут красиво, пусть и сюда приедет".