Республіканці прийняли закон, який дозволить судитися з Обамою

Американські конгресмени підтримали резолюцію, що дозволяє притягнути президента США Барака Обаму до відповідальності за перевищення повноважень при проведенні реформи системи охорони здоров'я

За це рішення в середу висловилися 225 членів палати представників Конгресу, проти – 201, передає Еспресо.TV з посиланням на ИТАР-ТАСС

Як і очікувалося, законопроект підтримали опоненти президента з Республіканської партії, проти даної ініціативи виступили його соратники-демократи. 

Схвалена резолюція дозволяє юристам палати представників підготувати необхідні юридичні документи проти Обами вже під час найближчих парламентських канікул, які починаються 1 серпня. 

Як пише «Голос Америки», Білий дім вже відреагував на новину про голосування, назвавши зусилля республіканців «марною тратою часу і, потенційно, мільйонів доларів платників податків». 

«Це найменш продуктивний Конгрес за десятиліття. І замість того, щоб робити свою роботу, вони в судовому порядку переслідують президента за те, що він робить свою», - йдеться в заяві адміністрації.