Росія здійснює повітряну розвідку з Криму та Придністров`я, - Держприкордонслужба

Росія веде повітряну розвідку з використанням армійської авіації та безпілотних літальних апаратів, у тому числі на адміністративній межі з Кримом та Придністров’ям

Про це повідомляє Еспресо.TV. з посиланням на прес-службу Держприкордонслужби.

«Російською стороною продовжуються ведення повітряної розвідки з використанням армійської авіації та безпілотних літальних апаратів, у тому числі на адміністративній межі з АР Крим та  Придністров’ям», - поінформували у відомстві.

Так, 30 липня в районі села Тимкове Одеської області о 07.20 та 08.40 виявлено по одному безпілотнику, які здійснювали розвідполіт над  кордоном та блокпостом ЗСУ. 

У зону вогневого ураження зі стрілецької зброї безпілотники не входили.

Об 11.58  прикордонний наряд пункту пропуску  "Тимкове" Одеська області зафіксував безпілотник,  який на висоті до 1 кілометра, слідував над територією України вздовж кордону в напрямку населеного пункту Кодима.

Крім того, вранці  30 липня прикордонники зафіксували один вертоліт "Мі-8", який провів розвідку обстановки на розмежувальній лінії  між материковою частиною України та Кримом у районі Червоного Чабана.

Також вчора  безпілотний апарат був помічений прикордонниками пункту пропуску "Новоазовськ" Донецькї області, який летів вздовж кордону на висоті до 500 метрів.

В районі місцевого пункту пропуску "Середина Буда" Сумської області зафіксовано політ  на  території Росії вертольота, який рухався вздовж лінії українського кордону.