"Свобода" підтримає секвестр бюджету, але за реформування ГТС голосувати не буде

Фракція "Свобода" на сьогоднішньому закритому засіданні Верховної Ради буде голосувати за секвестр бюджету і військовий податок з урахуванням їх поправок, але не за закон про реформування газотранспортної системи (ГТС)

Про це журналістам перед початком засідання парламенту заявив голова фракції "Свобода" Олег Тягнибок, передає РБК-Україна

"Ми будемо голосувати за секвестр бюджету, за військовий податок, але з нашими поправками... Що ж до законопроекту про ГТС, то необхідно його перенести на друге повторне читання, щоб забезпечити гарантії щодо недопущення "Газпрому" до управління нашою ГТС", - заявив він. 

При цьому Тягнибок закликав депутатів до консолідації. 

"Те що відбулося минулого тижня в парламенті не додало позитиву... Але нам потрібно шукати порозуміння. Тільки що наша фракція" Свобода "провела переговори з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком, нам вдалося прийти до розуміння з низки питань", - заявив він.

Нагадаємо, раніше фракція "Батьківщина" заявила, що підтримає урядовий пакет законопроектів, але брати участь у створенні коаліції не буде.