У Мінську стартували тристоронні переговори по Україні, - ЗМІ

У Мінську (Білорусь) сьогодні, 31 липня, розпочалося засідання тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на сході України

Про це повідомляють білоруські державні ЗМІ, передає Еспресо.TV

Згідно з повідомленнями, сторони планують обговорити забезпечення вільного доступу до місця аварії малайзійського лайнера міжнародних експертів, а також запуск процесу звільнення утримуваних сторонами осіб. 

За даними ЗМІ, контактна група представлена ​​в Мінську в повному складі: екс-президент України Леонід Кучма, посол Росії в Києві Михайло Зурабов і офіційний представник діючого голови ОБСЄ з питань врегулювання ситуації в Україні Хайді Тальявіні. 

У той же час з повідомлень незрозуміло, чи присутні на зустрічі представники терористичної організації "Донецька народна республіка". 

Представники недержавних та іноземних ЗМІ до висвітлення переговорів не допущені. Місце їх проведення достеменно невідомо. 

Як повідомляло Еспресо.TV, з ініціативою з приводу проведення в Білорусі переговорів щодо розв'язання української кризи до глави білоруської держави Олександра Лукашенка раніше звернувся Президент України Петро Порошенко. Відповідний телефонна розмова між ними відбулася 29 липня.