В Росії заборонили бренд Lifenews

Судові пристави заборонили російському медіахолдингу «Ньюс медіа» використовувати 18 товарних знаків, які належать йому

Про це повідомляють "РИА Новости" з посиланням на отриманий редакцією текст постанови. 

Учасники спору розійшлися в оцінках наслідків цього рішення. Представники позивача кажуть, що "Ньюс медіа" заборонено будь-яке використання цих товарних знаків, у тому числі їх розміщення на інтернет-сторінках. 

У самому ж "Ньюс медіа" запевняють, що заборона стосується тільки продажу, передачі та інших подібних дій, але не самого використання брендів. У кожному разі, вже в серпні ці обмежувальні заходи будуть скасовані, упевнені в "Ньюс медіа". 

"Обмежити в праві користування, у вигляді заборони на здійснення будь-яких дій з використанням товарних знаків", - йдеться в постанові пристава, винесеному 10 травня. 

Далі в документі перераховуються коди, відповідні товарним знакам Life, Lifenews, "Життя", "Твій день" та іншим в реєстрі товарних знаків і знаків обслуговування Російської Федерації. 

Забезпечувальні заходи накладені за судовими рішеннями про стягнення з медіахолдингу грошових сум, які суди в 2013 році винесли на користь артистів Олени Хрулева (Ваєнги), Валерія Меладзе, Сергія та Ірини Безрукових. 

Загальна сума боргу перед позивачами на поточний момент становить близько 900 тисяч рублів плюс виконавчий збір 60 тисяч рублів. 

"Необхідність даної забезпечувальної міри зумовлена ​​тривалим невиконанням великої кількості вступили в законну силу судових рішень по програним" Ньюс медіа "позовами про захист недоторканності приватного життя і зображень громадян", - прокоментували РІА Новини ситуацію представники позивачів адвокат Юлія Волкова та Олександра Ніколаєва. 

На їх думку, "Ньюс медіа" заборонено здійснювати будь-які дії з використанням зазначених 18 брендів, у тому числі їх розміщення в газетах, журналах та інших товарах, в інтернет-порталах і телеканалах холдингу, а дії в обхід цієї заборони повинні розглядатися як порушення, за які передбачено відповідальність.