Горлівку охопила продовольча паніка

Через військові дії у Горлівці Донецької області почалася продовольча паніка. У продуктових мережах утворилися довжелезні черги

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на місцеве видання Gorlovka.ua.

«В місті з’явились довжелезні черги в тих супермаркетах, які ще не закрились. Сміття не вивозиться. Більшість аптек не працює. Запропоновані раніше варіанти придбання ліків в хірургічному корпусі не підтвердились. Ходять чутки, що більшість лікарів покинуло місто. Ліків для ранених просто вже нема», - пишуть мешканці міста в соцмережах.

З продуктових магазинів працюють лише «Аверс», «Еко-Маркет» та «Амстор». Зокрема, у «Аверсті» хліб та цигарки продаються  за квотою - в одні руки лише по 2 буханки хліба та 3 пачки цигарок.

В «Еко-Маркеті» також спостерігаються багаточасові черги, люди розбирають все. Хліб не встигають випікати, а ціна досягає 10,58 за батон. В «Амсторі» основні групи товарів присутні, але наявні проблеми з м’ясом та овочами.

По місту продовжуються випадки мародерства.

Місцеві жителі повідомляють, що бойовики «ДНР» не дозволяють чоловікам виїжджати за межу міста.

 «Сьогодні вранці автобус з Горлівки до Бердянська зупинили на блокпосту ДНР й висадили всіх чоловіків до 45 років. Позаду слідував порожній автобус, який повернув їх назад до міста. ДНРівців стверджують,що це все для того, щоб чоловіків не забрали до української армії», - розповідають місцеві жителі.