Малайзія оголосить траур в день прибуття рештків загиблих на Boeing-777

Малайзія оголосить загальнонаціональний траур в день прибуття на батьківщину перших рештків загиблих при катастрофі на сході України літака Boeing 777 національної авіакомпанії Malaysia Airlines

Про це  заявив прем'єр-міністра королівства Наджиба Разака, передає Еспресо.TV з посиланням на "РИА-Новости"

"Ми оголосимо день жалоби для всієї країни, і я сподіваюся, що буду там і зустріну тіла малайзійців, коли вони прибудуть", - заявив глава уряду, який зараз перебуває в Нідерландах. 

В свою чергу міністр охорони здоров'я Малайзії Сатхасівам Субраманіам, який також прибув у Голландію, висловив думку, що для вивчення рештків знадобиться ще два-три тижні. 

Днем раніше Наджиб Разака  обговорив зі своїм нідерландським колегою Марком Рютте наслідки краху рейсу MH17. 

"Я хочу, щоб цей візит (в Нідерланди) став знаком серйозності нашого прагнення з'ясувати, що сталося насправді - ми повинні дізнатися, що трапилося", - додав малайзійський прем'єр. 

Раніше він заявив також, що Малайзія і Нідерланди вимагають від українських силовиків і терористів негайного припинення вогню в зоні аварії літака, щоб міжнародні експерти могли розслідувати причини того, що сталося, а також знайти залишилися тіла жертв. 

Вчора на прохання генерального секретаря ООН Пан Гі Муна в 20-кілометровій зоні було оголошено день ОБСЄ, який передбачав припинення ведення будь-яких бойових дій, проте терористи цього дня тише не дотримувались. 

У середу траур за загиблими був оголошений в Нідерландах, чиїми громадянами були більшість жертв катастрофи. За заявою прем'єр-міністра Австралії Тоні Ебботт, на "зеленому континенті" траур за 38 загиблим оголошений 7 серпня. 

Пасажирський літак Boeing 777 Амстердам - Куала-Лумпур малайзійської авіакомпанії зазнав аварії 17 липня в Донецькій області. На борту знаходилися 298 чоловік, серед яких 192 нідерландці, всі пасажири загинули.