На підмогу терористами прибула група стрільців-росіян з Латвії

Географія участі закордонних найманців на боці терористів у збройному протистоянні на Донбасі розширюється – тепер на підмогу бойовикам прибули етнічні росіяни, які є громадянами Латвії

Про це Еспресо.TV повідомив голова громадської організації Громадянська ініціатива «Права справа» Дмитро Снєгирьов.

За його словами, факт присутності бойовиків з Латвії в Україні підтвердив і проросійський громадський активіст Володимир Лінденберг у соціальних мережах.

Він відзначив, що група добре підготованих стрільців з Латвії «прибула до Новоросії». Проте активіст не уточнив кількість та які саме завдання має виконувати ця група.

Як відзначив Снєгирьов, Міністерство внутрішніх справ Латвії володіє інформацією про перебування на території України своїх громадян, які беруть участь у збройних акціях терористичних угрупувань на Донбасі.

За оперативними даними, відомо про  15 активістів латвійської проросійської громадської організації «Русская заря», громадянина Латвії Бердніка та депутата Європарламету Тетяну Жданок, які мають відношення до діяльності терористичних угрупувань на Донбасі.

«У разі підтвердження цієї інформації, МЗС має відреагувати, адже наявність в Україні громадян іноземних держав, які воюють на боці терористів, свідчить про те, що Україна стала жертвою міжнародного тероризму», - наголосив Снєгирьов.