Депутат Бундестагу закликає Путіна "злізти з пальми"

Депутат Бундестагу від партії Ангели Меркель «Християнсько-демократичний союз» Карл-Георг Веллман порадив президенту Росії Володимиру Путіну "злізти з пальми на землю"

Про це він заявив в ефірі німецького телебачення ARD, пише Еспресо.TV з посиланням на УНІАН.

"Путін повинен злізти з пальми на землю. Ми хочемо йому в цьому допомогти", - сказав Карл-Георг Веллман. Він додав, що сьогодні активно, але безуспішно, намагалися це зробити глава німецького уряду Ангела Меркель і міністр закордонних справ Франк-Вальтер Штайнмайер.

Депутат  сказав, що Путіну складно визнати свої помилки. "Російська пропаганда розкрутилася -- говорять про фашистську хунті в Києві», - сказав він.

Веллма також наголосив, що Росія за будь-яких обставин залишиться найбільшим сусідом Євросоюзу, і сказав, що Європа без росіян була б "неповною", нагадавши про "енергетичну і людський потенціал" країни. При цьому він вважає, що для діалогу необхідні "розумні партнери".

На думку депутата, Путін міг би гідно вийти із ситуації, якби почав дбати про інтереси держави через створення зони вільної торгівлі з Євросоюзом, який готовий до таких розмов.