Путін хоче заборонити росіянам європейські фрукти та овочі

Федеральна служба з ветеринарного і фітосанітарного нагляду (Россільгоспнагляд) може прийняти рішення про заборону імпорту рослинної продукції з країн Євросоюзу через регулярного виявлення карантинних для Росії об'єктів в європейських поставках

Про це повідомив керівник Россільгоспнагляду Сергій Данкверт, передає ИТАР-ТАСС.

"Останні випадки можуть говорити про те, що європейська система забезпечення карантинної безпеки не працює", - продовжив Данкверт. 

За його словами, Россільгоспнагляд зараз збирає доказову базу по всіх випадках поставок європейської продукції з карантинними для РФ об'єктами, щоб оцінити існуючі для Росії ризики.

Найближчим часом будуть проведені консультації з фітосанітарними службами Єврокомісії та окремих країн Євросоюзу, додав Данкверт. 

Напередодні Россільгоспнагляд заборонив ввезення фруктів і овочів з Польщі, яка є великим постачальником в Росію яблук, груш, айви, вишні, черешні та капусти через виявлення в продукції, що поставляється шкідника - східної плодожерки. 

Раніше помічник глави Россільгоспнагляду Олексій Алексєєнко заявив, що через східну плодожерку Росія може ввести обмеження на ввезення сільськогосподарської продукції з Греції, яка поставляє до Росії цитрусові, виноград, дині, яблука і груші, абрикоси, вишні та черешню, персики і сливи та інші свіжі фрукти.