РНБО: Інформація про "повальну мобілізацію" до ЗСУ - це спланована російськими спецслужбами кампанія

Інформація про примусову мобілізацію до лав Збройних Сил України, яка активно шириться в інформаційному просторі, не відповідає дійсності

Про це під час брифінгу повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає кореспондент Еспресо.TV.

«У вітчизняному інформаційному просторі раптово з'явилася тема щодо порушень під час проведення часткової мобілізації в Україні. Зокрема, в соцмережах та ЗМІ поширюється неправдива інформація про нібито примусову відправку молоді в зону АТО. Хочемо зазначити, що ця інформація абсолютно не відповідає дійсності. І наголошуємо, що це спланована російськими спецслужбами кампанія, спрямована на зрив часткової мобілізації», - наголосив Лисенко.

Він також відзначив, що наразі є достатній резерв добровольців, які самі рвуться в зону бойових дій.

«У нас дуже багатий резерв ресурсів і нам немає потреби ловити за руку і насильно відправляти в зону АТО. У нас багато добровольців, які самі просяться взяти їх у ЗСУ. Мене на вулиці зупиняють чоловіки, щоб їх записали добровольцям  до підрозділів ЗСУ», - розповів речник РНБО.

«Це пряма відповідь Кремлю,  що в нас є  запас і насильно відправляти  (в зону АТО) ніхто нікого не буде», - підсумував Лисенко.