Самопроголошена "влада" Криму визнає, що не зможе прогодувати півострів без України

Самопроголошений "уряд" Криму визнає, що забезпечити Крим продуктами і споживчими товарами з Росії неможливо

Про це заявив так званий в.о. голови управління Федеральної податкової служби по Криму Микола Кочанов, передає Еспресо.TV з посиланням на «ТСН».

"Ви знаєте, що перехід Керченський утруднений, і ми повною мірою не можемо себе забезпечити продуктами харчування, та іншими необхідними речами", - сказав Кочанов.

За його словами, у зв’язку з цим була проведена робота з сімома великими торговельними мережами України: " Комфі "," Фокстрот "," Фуршет "," Фоззі "," АТБ "," Сільпо "і" Фреш ".

"Вони зареєстровані в Криму, мають кримський статус, і всі податки виплачуються ними до Республіки Крим", - розповів Кочанов.

Ускладнення ситуації з доставкою продуктів у Криму прогнозують восени, оскільки керченська поромна переправа працює на межі можливостей, а коли почнуться осінні та зимові шторми, і зовсім буде змушена періодично простоювати.

Крім того, невизнана влада Криму скаржиться, що через спекуляції різниця в ціні на сільгосппродукцію між оптом і роздробом досягає 100-300%. Інколи українські продукти на 50% дешевше не тільки російських, але вже і кримських.

Вирішити проблеми з забезпеченням півострова необхідними товарами стане можливим не раніше 2018 року, коли планується побудувати міст через Керченську протоку.