Співробітник РФС: Толстих дійсно вів переговори із Коньковим щодо кримських клубів

Учора бюро виконкому Російського футбольного союзу прийняло до свого складу три українські клуби, чим порушило статутні норми ФІФА

Однак офіційної реакції з боку ФФУ на «анексію» футбольних клубів й досі немає, пише Еспресо.TV

Так само досі немає жодної публічної заяви чи хоча б обурення вчинком російської сторони, чи спростування факту проведення переговорів між РФС та ФФУ. Адже ще кілька днів тому почесний президент РФС В’ячеслав Колосков заявив: "РФС тричі запропонував зустрітися з представниками Федерації футболу України. І в ФФУ начебто щоразу давали добро, а потім вони не приїжджали на зустріч".

За нашими даними, у РФС хоч і розуміють невідворотність й масштаб санкцій ФІФА щодо приєднання кримських суб’єктів, однак нічого не можуть вдіяти із тиском з боку Кремля. "Ніхто не хоче втрачати свої посади", - на вимогах анонімності пояснив нам співробітник російської федерації. "А коли вже президент Микола Толстих під наростаючими погрозами вже не зміг чинити супротив, довелося приймати це рішення". Також наш співрозмовник підтвердив факт телефонних переговорів між Толстих і Коньковим, під час яких президент ФФУ жодного разу так і не висловив категоричне "ні" приєднанню кримських клубів.

Виходить, що Коньков, який ледь не посварив нас зі стратегічним партнером – США, коли в останню мить намагався зашкодити проведенню товариського матчу з американцями, продовжує виконувати волю своїх покровителів з попередньої влади, які власне й працевлаштували його в ФФУ.

До речі, ще один цікавий факт. Президент кримської федерації футболу Микола Гостєв, який ніколи не приховував, що "ми б хотіли стати частиною РФС", залишається на посаді радника президента ФФУ і, судячи з усього, донині успішно радить Конькову як зраджувати власній країні. 

Можливо, тому Коньков не поспішає виступити із категоричною заявою про заперечення факту преговорв із Росією, а також, можливо, саме тому він досі не висловив своє публічне обурення діями російської федерації.