Стартував фестиваль «Бандерштат»

У Луцьку розпочався фестиваль українського опору «Бандерштат»

Фестиваль українського опору «Бандерштат», що проводиться вже восьмий рік поспіль, цьогоріч триватиме з 1 по 3 серпня, повідомляє zaxid.net

Платформа об’єднує активних українців з різних куточків країни. Цього ж року, за словами організаторів, фестиваль буде особливо актуальним, що підкреслює і його назва «Перезавантаження». «Нині Україна потребує ПЕРЕЗАВАНТАЖЕННЯ: нам потрібна цільна національна ідея та конструктивний діалог між різними верствами суспільства, що не дозволить нам історично знівелювати всі ментальні здобутки революції», - йдеться на сайті фестивалю.

Тому «Бандерштат-2014» ставить перед собою мету зібрати на фестивалі не лише яскравих представників музичної сцени України, а й представників різних напрямків розбудови нашої державності – успішних громадських діячів, молодих політиків, митців, економістів, державних службовців, журналістів, бізнесменів, письменників, релігійних діячів та спортсменів з різних регіонів України та з поза меж держави.

Фестиваль «Бандерштат-2014» присвячують «загиблим героям Небесної Сотні, подвиг яких змінив обличчя молодого українця, змінив обличчя України». 

Епіцентром «Бандерштату» стане луцький іподром, поряд з яким буде розташовуватися парковка для автомобілів. Ще одним важливим об'єктом стане наметове містечко, яке розгорнеться з північно-східної сторони від іподрому. Глядачів, які будуть під час фестивалю жити в місті, а не в наметах, до 01.00 ночі будуть розвозити по п'яти різних маршрутах спеціальні фестивальні автобуси.

Фото: Анатолій Котлюк

Фото: Анатолій Котлюк

«Бандерштат» включає в себе музичну, літературну та арт-програму. Також будуть спортивні заходи та окрема програма для малечі. 

Фестиваль не припинятиметься і вночі. На двох концертних сценах (великий і акустичної) фестивалю за три дні виступлять близько півсотні виконавців. Серед хедлайнерів – українські гурти «Мотор'ролла», «Кому вниз», «Скрябін», а також ірландська Сruachan. На фестивалі відбудеться концертній дебют нового проекту Олександра Положинського «Був'є».

«Я звик до того, що мене сприймають як соліста «Тартака» і глядачі завжди готові співати пісні групи. «Був'є» - новий гурт, і тому у мене є момент невпевненості, мандражу. До цього ми показували публіці лише одну пісню, інші сім-вісім, які ми будемо грати, люди почують вперше. Цей виступ може стати єдиним в історії «Був'є». Може, ми зрозуміємо, що живі концерти – це не наше», - розповів Положинський Gazeta.ua.

У програмі фестивалю - зустрічі з ветеранами УПА.

Фото: Анатолій Котлюк

Також організатори повідомили, що фестиваль відвідає активіст Четвертої сотні Самооборони Майдану, організатор окремого Козацького батальйону добровольців Михайло Гаврилюк, який зустрінеться із бандерштатівцями на гутірковій сцені фестивалю.