За минулу добу російська авіація як мінімум 7 разів порушила повітряний простір України

Протягом доби 31 липня сили АТО, на відміну від терористів, дотримувалися умов «Дня тиші» і не вели активних бойових дій. Вночі були проведені підготовчі заходи для продовження активної фази АТО

Про це повідомив на своїй сторінці у "Фейсбуці"  керівник Центру воєнно-політичних досліджень, член групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.

За інформацією Тимчука, силами АТО проводилося забезпечення проведення операції уздовж держкордону з РФ. Виведено і відведені на безпечні рубежі окремі підрозділи силовиків, які тримали оборону в прикордонних районах і піддавалися обстрілу з боку терористів та Російської Федерації. 

В районі Шахтарська потрапила в засідку колона десантників, яка скоювала передислокацію. Дані щодо втрат уточнюються. Відзначимо, за інформацією ЗМІ, внаслідок бою загинув 21 десантник. 

Російська військова авіація продовжує активно вторгатися в повітряний простір України. За добу було зафіксовано мінімум 7 порушень - 4 рази армійською авіацією РФ (вертольоти) і як мінімум 3 рази бойовими літаками. Авіація росіян вторгається в повітряний простір України на малих висотах на глибину 10-15 км. 

Скоєно обстріли позицій сил АТО: 

- З боку Росії - артилерійський обстріл позицій поблизу населеного пункту Макарове, з мінометів - в районі Червонопартизанська.
 
- З РСЗО БМ-21 "Град" обстріляні позиції силовиків на території аеропорту в Луганську, а також поблизу населених пунктів Березове і Маринівка. 

- З артилерії обстріляні позиції поблизу населеного пункту Ільїнка. 

- З мінометів - позиції в районі населених пунктів Маринівка та Авдіївка.