Російський опозиціонер: Вся Росія паше, щоб Путін та Москва процвітали

Надання підтримки терористам на Сході України з боку російського президента Володимира Путіна загрожує єдності самої Росії

Про це в ефірі Еспресо.TV повідомив співголова партії Народної Свободи (РПР-ПАРНАС), лідер російського  руху "Солідарність" Борис Нємцов, відповідаючи на запитання, чому Путін не хоче федералізації України, але натомість не намагається насаджувати її у своїй країні.

«Путін – патологічний брехун. Людина цинічна, підлий і мерзенний. Людина, яка вважає, що вам може диктувати, а у своїй країні може порушувати Конституцію», - сказав Нємцов.

Він зазначив, що нині Росія –  це федерація і Сибір не хоче відділятися від країни. «Сибір хоче, щоб рівень життя був якщо не такий як у Москві, то принаймні не у декілька разів гірше. Тобто, насправді сибіряки хочуть, щоб Путін дотримувався Конституції, а саме: за Конституцією, Росія - федерація. Це означає, що регіон має право на фінансову самостійність, на повноваження в рамках федеральних законів», - зазначив опозиціонер.

На його думку, в Росії за розмовами про зміцнення вертикалі влади відбулося «пограбування російських регіонів».

Нємцов зауважив, що якщо раніше співвідношення податків між центром і регіонами складало 50:50, то зараз – 65:35 «на користь Путіна».

«Таким чином, вся країна паше заради того, щоб Путін і Москва процвітали. По-перше, це несправедливо, по-друге - небезпечно», - сказав політик.

Він додав, що надання підтримки терористам на сході України загрожує єдності Росії.

«Це загроза серйозна. Те, що почався рух за федералізацію, пояснюється двома причинами. По-перше – це підтримка Путіним сепаратистів, по-друге – пограбунком регіонів. Тому, якщо Путін хоче зберегти Росію,  він повинен негайно припинити підтримувати Стрілкових, Гіркіних і всю цю бригаду. Друге – потрібно повернути федералізм Росії. З Москви керувати величезною країною неможливо», - резюмував Нємцов.