СБУ видворяє з України ще одного журналіста Russia Today

Служба безпеки України затримала журналістку російського телеканалу Russia Today Аліну Емпріміан через спроби дестабілізувати ситуацію на Закарпатті

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ТСН.

Журналістку затримали, коли вона знімала один з мітингів у закарпатському Ракошино. Там протягом тижня селяни блокували дороги, налякані чутками про примусовумобілізацію, які хтось наполегливо поширював.

На громадських слуханнях російська журналістка наполегливо цікавилася у місцевих жителів, чому вони знову не перекривають дорогу і цим викликала підозру.

СБУ на три години затримала росіянку для з'ясування обставин. Виявилося, що журналістка працює на Russia Today і є громадянкою Америки. Втім, на територію України дівчина потрапила по російському паспорту, бо має також і російське громадянство.

Зараз свобода російської журналістки не обмежена. Вона добровільно повинна до четвертого серпня залишити територію України. Також вона видалила відзняте відео.

Нагадаємо, 25 липня Служба безпеки України затримала та примусово повернула за межі України журналіста телеканалу "Russia Today", англійця Грехема Вільяма Філіпса.