У Києві попрощалися з легендарним футболістом "Динамо" Белькевичем

Сьогодні, 3 серпня, у Києві на стадіоні «Динамо» відбулося прощання з видатним гравцем, півзахисником і капітаном знаменитої команди, а також тренером молодіжної команди київського «Динамо» Валентином Белькевичем

Про це повідомляє Еспресо.TV . з посиланням на прес-службу ФК «Динамо».

Попрощатися з зіркою українського і білоруського футболу на стадіон «Динамо ім. Валерія Лобановського» прийшли сотні людей. Серед присутніх були батьки Белькевича, дружина Олеся, син Володимир, родичі, найближчий друг Валентина Олександр Хацкевич, разом з яким вони починали футбольну кар’єру у мінському «Динамо», потім разом перейшли до «Динамо» київського та були не розлий вода у повсякденному житті.

Також на похорони приїхала з США колишня дружина футболіста Анна Седокова з дочкою Аліною.

Крім того, на церемонію прощання прийшли друзі, динамівці різних поколінь, співробітники Федерації футболу України і Білорусії, ветерани, партнери по команді, колеги, українці з основної команди майже в повному складі разом з тренерським штабом Динамо-2, вихованці ДЮФШ, співробітники ФК «Динамо» журналісти і прості вболівальники.

«Поклали квіти, постояли, згадали... Прості вболівальники приходили провести свого кумира в останню путь у футболках з його прізвищем і номером на спині – це було дуже зворушливо», - поінформували в ФК «Динамо».

Окрім квітів, яких була просто незлічена кількість, близькі люди приносили десятки вінків. На них можна було прочитати різноманітні написи: «Від скорботної матері», «Від дружини Олесі та сина Володі. Дуже любимо», «Коханому таткові від дочки Аліни», «Від родичів із Білорусії», «Від сім’ї Косовських», «Від сім’ї Шацьких. Пам’ятаємо, скорбимо», «Від сім’ї Алієвих», «Від друга Андрія Шевченка», «Дорогому другу», «Від Суркіса Григорія Михайловича», «Від ФК «Динамо» Мінськ», «Від «Динамо» «Від команди «Динамо-2», «Від білоруської Федерації футболу», «Від Федерації футболу України», «Від друзів з БК «Променада», «Зі скорботою Валіку», «Дорогому тренеру», «З любов’ю і скорботою» тощо.

Із цих вінків утворився живий коридор, по якому труну несли до машини під оплески присутніх.

Потім під оплески глядачів, які зайняли три сектори на стадіоні, та динамівський гімн катафалк з труною зробив останнє коло пошани для видатного футболіста та тренера і вирушив на Байкове кладовище.

Поховали Валентина Белькевича на 52-й дільниці біля могили Богдана Ступки. Там же поруч похований і Валерій Лобановський - його наставник і вчитель.

 

Нагадаємо, знаменитий динамівський футболіст і тренер Валентин Белькевич пішов із життя 1 серпня.

Причиною смерті колишнього білоруського футболіста став обірваний тромб.