За час АТО силовики затримали понад 300 найманців терористів

Оперативна група СБУ при оперативному штабі управління антитерористичної операції затримала понад 300 осіб, які використовувалися терористами у якості найманців

Про це повідомляє Еспресо.TV  з посиланням на прес-центр АТО. 

За даними штабу, серед затриманих -  11 громадян Росії та інших країн, які використовувались терористами в якості найманців. «Здобуто беззаперечні докази їх участі у терористичної діяльності так званих самопроголошених ДНР та ЛНР», - зазначили в штабі АТО.

Затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочинів на шкоду державній безпеці та територіальної цілісності України. В даний час відносно них застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, проводяться слідчі дії.

Крім того, за активної підтримки місцевого населення, на звільнених від терористів територіях організований активний контррозвідувальний пошук диверсійних груп та осіб, які причетні до організації та незаконної діяльності самопроголошених республік, а також тих, хто здійснював наведення артилерії та ракетних установок на мирні міста та бойові позиції українських військ.

Зокрема, як зазначають в штабі АТО, було  попереджено знищення двома диверсійними групами близько 10 об’єктів життєзабезпечення та транспортної інфраструктури, у тому числі на території Харківської області.

Також вдалося припинити канал фінансування терористичної групи, члени якої проходять тренування за межами України і планують в найближчий час взяти участь у збройному протистоянні з правоохоронцями.

Нагадаємо, раніше глава СБУ Валентин Наливайченко заявляв, що спецслужба виявляє у штабі АТО на Донбасі людей, які працюють на Росію.