Діти, які грають у відеоігри менше години на день, слухняніші, - вчені

Учені з’ясували, що підлітки, які бавляться в комп’ютерні ігри близько години на день, більш товариські та більше задоволені життям

Такі діти слухняніші, аніж ті, хто ніколи не грав у відеоігри або ті, хто провів більше половини свого вільного часу, граючи за комп’ютером, з’ясували оксфордські науковці, повідомляє The Daily Mail.

Дослідження показало, що троє з чотирьох британських дітей та підлітків грають у відеоігри щодня. 

У результаті дослідження науковці виявили, що відеоігри не мали ані позитивного, ані негативного впливу на тих молодих людей, які грали помірно, тобто від однієї до трьох годин на день.

Фото: The Dauly Mail

Це дослідження вважають першим, яке вивчало не лише негативні наслідки комп’ютерних ігор, а й позитивні.

У ньому взяли участь близько 5 000 молодих людей – хлопців та дівчат. Учасників віком від 10 до 15 років опитали, скільки часу вони зазвичай витрачають на комп’ютерні ігри на кшталт Sony PlayStation. Потім вони мали відповісти на запитання про те, наскільки вони задоволені своїм життям, та розповісти про свій рівень гіперактивність та неуважності, про співчуття та відносини з ровесниками.

Фото: The Dauly Mail

Результати цих досліджень, крім того, показали, що вплив відеоігор на дітей: чи то поганий, чи то позитивний – не найважливіший фактор, порівняно з тим, чи є у дитини повноцінна сім’я, які в неї взаємини у школі та чи має вона матеріальні проблеми.

Фото: novezakarpattya.com

«Результати цього дослідження підтверджують попередні висновки щодо негативного впливу комп’ютерних ігор, - зазначив доктор Ендрю Пржибульський, автор дослідження, - проте, надмірна увага з боку дітей до комп’ютерних ігор, як виявилося, слабо пов’язана з поведінкою дітей в реальному світі. До того ж, незначний позитивний ефект від комп’ютерних ігор не підтверджує нашу думку з приводу того, що самі по собі ігри можуть допомогти дитині краще розвинути свої навички в інформаційному, цифровому світі».