До України транспортують 200 військових, що відступили у Росію, - боєць 72-ї бригади

Сьогодні, 4 серпня, до України повернуться приблизно 200 українських військових, що під тиском терористів були змушені відступити до Росії

Про це в ефірі  Еспресо.TV повідомив один з бійців 72-ї моторизованої бригади, що відступила на російську територію.

За його інформацією, на російську територію відступило загалом  438 бійців, зокрема, командування рот, і танковий батальйон, зведений батальйон розвідки і артилерії.

«Зараз транспортують приблизно 200 людей. В декілька етапів  будуть перевозити. Частину складу сьогодні, частину - завтра, можливо, пізніше відправлять, але точно ніхто нічого не знає», - повідомив військовий.

Він повідомив, що українських бійців у Росії зустріли «по-людськи». «Ми вибрались невеликими групами на територію Росії. Зустріли нас по-людськи. Все ж таки тут присутні представники ОБСЄ, спостерігачі, телебачення.  Тобто в будь-якому разі на показуху не схоже», - сказав боєць.

Коментуючи відступ, він зазначив, що бригада знаходилася в оточенні терористів понад три тижні і  вибратися звідти було б дуже важко.

«Одна спроба була, але вкрай невдала. А після цього ми залишилися відрізаними від усіляких місцевих зв’язків, крім  телефонних. У нас не було доставки боєприпасів, техніки, і тому и ми дуже постраждали технічно дуже сильно», - поінформував він.

Крім того, він повідомив, що транспорт зазнав значних пошкоджень і нікуди б не доїхав. «Багато пошкоджень було у нашої техніки. Зброю ми знищили, що вона не дісталася в руки кому не треба», - поінформував військовий.

Нагадаємо, раніше штаб АТО повідомляв, що під час бою з терористами на сході України група військовослужбовців 72-ї моторизованої бригади була змушена відступити на територію Російської Федерації через те, що в них закінчилися патрони.