"Партизани" Донбасу знищили близько 30 найманців, - МВС

Близько 30 найманців протягом двох тижнів знищено "партизанами" Донбасу

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк, передає Еспресо.TV із посиланням на офіційний сайт МВС.

За його словами, місцеве населення Донбасу, що не входить до складу формувань і батальйонів українських силовиків, продовжує активно протидіяти бойовикам.

Зорян Шкіряк також зазначив, що поведінка бойовиків викликає невдоволення у місцевого населення.

"В тилу ворога продовжують діяти загони внутрішнього опору, які за останніх два тижні, знищили близько 30 найманців в Донецьку, Луганську і суміжних районах", - сказав він.

Разом з тим, радник глави МВС повідомив, що кількість бойовиків на Донбасі не перевищує 15 тис. осіб, а підкріплення їм з боку Росії стало менше.

"На сьогоднішній момент, загальна кількість російських військових, що залишилися і орудують на території кількох районів Донецької та Луганської області, може коливатися в межах 13-15 тисяч", - сказав Зорян Шкіряк.

За його словами, з території РФ бойовикам "ДНР-ЛНР" продовжує надходити підкріплення, хоча, вже в меншій кількості, ніж раніше.

Радник Міністра також нагадав, що в результаті успішного наступу сил АТО за останній місяць звільнено від бойовиків 75% раніше контрольованій ними території.

"Вони розуміють, що для більшості з них кінець близький, а можливість повернення в РФ практично дорівнює нулю. Саме тому, вони продовжують люто чинити опір силам АТО і звірствувати по відношенню до мирних українських громадян", - сказав Зорян Шкіряк.