Росспоживнагляд заборонить росіянам пити американське віскі

Росспоживнагляд готує документи про заборону на ввезення на територію РФ американського бурбону марки Kentucky Gentleman

Про це повідомили в понеділок в прес-службі відомства, передає "Інтерфакс".

"Виявлено порушення вимог законодавства в галузі санітарно-епідеміологічного благополуччя населення та законодавства в галузі захисту прав споживачів при обороті на території РФ американського віскі", - заявили в Росспоживнагляді. 

Відомство виявило в цьому спиртному напої виявлені фталати, які здатні викликати функціональні, а в подальшому і органічні зміни в центральній і периферичної нервової системі, ендокринній системі, а також онкологічні захворювання і проблеми з безпліддям у чоловіків і жінок. 

Крім того, бурбон Kentucky Gentleman виробництва американської компанії Barton 1792 Distillery не проходив державну реєстрацію на відповідність вимогам технічних регламентів Митного союзу, при цьому на його етикетці вказано єдиний знак обігу продукції на ринок держав-членів Митного союзу - "ЕАС". 

Нагадаємо, в Росії вже заборонений ряд продуктів харчування з України та країн ЄС, серед яких молочна продукція, картопля, олія, фрукти та інші.