Сили АТО готуються до штурму Первомайська (ФОТО)

Українська армія і батальйони територіальної оборони вже зайняли декілька ключових позицій на підступах до Первомайську і готуються до повномасштабного штурму міста

Після звільнення Попасної терористи «ЛНР» залишили місто і відступили в напрямку Первомайська - останнього плацдарму на підступах до Стаханову, в якому розміщений резервний штаб самопроголошеного лідера «ЛНР» Валерія Болотова, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Інформатор

Зараз українська армія і батальйони територіальної оборони вже зайняли декілька ключових позицій на підступах до Первомайську і готуються до повномасштабного штурму міста. Українські артилеристи підтримують наступальну операцію своїм вогнем.

Репортери побували на вогневих позиціях 55й артилерійської бригади ЗСУ в 20 кілометрах від Попасної.

Артилеристів охороняє окремий батальйон спеціального призначення «Донбас». Бійці «Донбасу» так само здійснюють розвідку позицій бойовиків і коригування вогню. Позиції терористів знаходить безпілотник, який донбасівці зібрали своїми руками.

За словами заступника командира дивізіону, підполковника Максима Павленко, артилеристи враховують не тільки дані розвідки, а й метеоумови - напрям і силу вітру, температуру і вологість повітря.

За словами командира Зведеного артилерійського дивізіону Південно-Східного регіону Олександра Пилипенка, його підрозділ не веде вогонь по об'єктах в населених пунктах. Як стверджує Пилипенко, сили АТО роблять все, щоб уникнути жертв серед мирного населення. Завдання артилеристів - придушити вогневі точки супротивника і дати можливість піхоті з мінімальними втратами атакувати терористів.