У Дніпропетровську з'явиться центр обміну заручниками

У Дніпропетровську за підтримки облдержадміністрації та з ініціативи ветеранів Збройних сил України, СБУ та МВС формується Центр обміну заручниками

Про це повідомив на прес-конференції в понеділок голова переговорної групи, генерал-полковник Володимир Рубан, передає Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Як зазначив Рубан, у Центрі буде два відділи: аналітичний і бойовий. 

За його словами, перед офіцерським корпусом Центру ставляться завдання зі збору інформації, звільнення заручників, пошуку місць масових поховань в зоні АТО, а також створення "зелених коридорів" для виїзду мирних жителів із зони АТО. 

Центр буде співпрацювати з представниками ООН, ОБСЄ та Червоним Хрестом. 

За словами заступника голови Дніпропетровської ОДА Бориса Філатова, для того, щоб Центр максимально ефективно працював, Дніпропетровська облдержадміністрація буде надавати йому інформаційну та матеріально-технічну підтримку, зокрема це стосується виділення приміщення, забезпечення транспортом, зв'язком. 

"З урахуванням тих обставин, що Дніпропетровськ є містом прифронтовим і тут налагоджений робочий процес з контактною групою, було ухвалене рішення організувати такий центр на Дніпропетровщині", - сказав Філатов. 

Щодо евакуації мирних жителів, за словами Рубана, є домовленість із Луганською стороною про те, що будуть визначені певні години, під час яких мирні жителі зможуть виїхати з Луганська. 

Що стосується громадян, які не бажають залишати місто, їм запропонована доставка продуктів харчування і предметів першої необхідності.