Філарет: Московський патріархат допомагає терористам на Донбасі

Московський патріархат надає допомогу терористам на Донбасі

Про це 4 серпня під час брифінгу заявив глава УПЦ КП патріарх Філарет, передає «Тиждень.ua».

«Московський патріархат в цьому відношенні має пов'язані Москвою руки, а Московський патріархат не може висловлюватися проти своєї влади, тобто проти влади Путіна, і не може відверто говорити правду, як це може робити Київський патріархат... Окремі єпископи і священики фратрії їм допомагають, а в цілому МП стоїть осторонь. А на Донбасі навпаки - допомагають терористам і сепаратистам», – заявив Філарет.

Він наголосив, що переговори з терористами про заручників «сьогодні марні».

«Переговори сьогодні марні, бо ні з ким вести переговори. Хіба можна вести переговори з терористами? З терористами ніхто ніколи не буде вести переговори... Тому ми проти переговорів», – заявив глава УПЦ КП.

Крім цього, патріарх підкреслив, що українці повинні вірити в перемогу у протистоянні з ворогом, оскільки Москва, виступає агресором у протистоянні на сході України.

«Не ми агресори, не ми напали на Москву і на Росію, а Росія свою зброю посилає в Україну, Росія захопила нашу частину – Крим, будучи гарантом недоторканності українській території ... Але правда з нами, а раз правда з нами, то з нами Бог. А раз з нами Бог, то з нами і перемога», – зазначив патріарх Філарет.

Нагадаємо, раніше Священий Синод УПЦ КП звернувся до керівництива УПЦ МП із закликом обрати новим головою Української православної церкви Московського Патріархату людину, яка поведе до створення єдиної православної церкви в Україні.

Вибори нового голови УПЦ МП призначили на 13 серпня.