Ляшко не захотів розповідати, чому батальйони "Азов" та "Шахтарськ" потрапили в засідку

Народний депутат України Олег Ляшко відмовився коментувати телеканалу Еспресо.TV заяву заступника глави Дніпропетровської ОДА Бориса Філатова щодо вини командування батальйонів «Азов» та «Шахтанськ» у тому, що бійці потрапили в засідку під Донецьком

Відзначимо, батальйони «Азов» та «Шахтарськ» пов’язують  з Олегом Ляшком.

Нагадаємо, вчора батальйони потрапили в засідку під час штурму підходів до Донецька. Під час штурму постраждали щонайменше  11 бійців.

На думку Філатова, причиною невдачі батальйонів став «злив» інформації про плани наступу заступником командира батальйону «Азов» Ігоря Мосійчука, який розмістив у «Фейсбуці» інформацію про початок штурму Донецька.

В свою чергу Мосійчук в ефірі Еспресо.TV заявив, що ця заява Філатова пов’язана з конфліктом, що наростає, між губернатором Дніпропетровської області Ігорем Коломойським та Депутатом Олегом Ляшком, а також з особистою неприязню Філатова до Мосійчука.

Відзначимо, при цьому сам Мосійчук не був з бійцями під час вчорашнього штурму, пояснивши це тим, що через конфлікт з людьми Коломойського змушений був піти з посади в батальйоні «Азов». Але тим не менш, інформацію про діяльність батальйону він активно поширює та перебуває в тісних контактах з бійцями та керівництвом батальйону.

Також нещодавно Філатов заявив про припинення фінансування батальйонів «Азов» та «Шахтарськ» через небажання піарити Ляшка.

«Бойові командири повинні визначитися. Вони й далі накачують мерзотникові (Ляшкові - ред.) рейтинг за його жалюгідні подачки або просто воюють і отримують від нас забезпечення. Тим більше, що ми нічого не просимо натомість», - написав заступник Коломойського.