НАТО та Євросоюз повинні працювати над тим, щоб відлякати Путіна від подальшої агресії, - Павел Коваль

Країни НАТО та Євросоюзу повинні працювати над посиленням без пекової політики, щоб дати зрозуміти Путіну, що подальші агресивні дії Росії призведуть до поразки

Таку думку висловив в ефірі Еспресо.TV польський політик, колишній депутат Європарламенту Павел Коваль.

«Якщо ми говоримо про безпеку, то це один з найважливіших моментів конструкції Заходу. Зараз ми маємо будувати співробітництво в галузі безпеки так, щоб відлякати Путіна від планів іти далі. Тобто працювати на випередження таких перспектив», - наголосив політик.

На його думку, щоб зупинити агресію Путіна та запобігти безпосередньому введенню російських військ на територію України, потрібно посилити фінансування військової галузі, щоб дати зрозуміти росіянам, що перед співтовариством країн НАТО вони не встоять.

«Треба підвищити рівень матеріальної підтримки військової промисловості в країнах НАТО. І це треба зробити швидко. Це буде серйозним сигналом для росіян. Вони будуть розуміти, що не можуть далі йти, бо уряди країн НАТО сприймають питання безпеки серйозніше, ніж до цього.

Друге – треба відкрити кредитні можливості для української армії, щоб купляти сучасне озброєння для військових. Це буде прямою дорогою для координації нашої оборонної політики. Це треба було зробити 2-3 місяці тому», - вважає Коваль. 

Дивіться повністю інтерв'ю польського політика Павела Коваля в програмі "Вечір з Миколою Княжицьким" на Еспресо.TV на нашому каналі в YouTube.