Світові продажі ПК збільшилися в II кварталі на 14%

Продажі персональних комп'ютерів (ПК) по всьому світу в квітні-червні поточного року зросли на 14%, однак позитивний ефект, який чинили на рівень реалізації планшети, поступово знижується

Такими є дані дослідницької компанії Canalys. Перше місце на світовому ринку як і раніше залишається за американською корпорацією Apple з часткою 14%, хоча збільшення продажів комп'ютерів Mac на 10% не дозволило компанії компенсувати зниження продажів планшетів iPad, в результаті чого загальні обсяги реалізації впали на 5%, повідомляє "Фінмаркет" .

Для китайської Lenovo II квартал 2014 пройшов успішно, кількість продажів у порівнянні з минулим роком збільшилася майже на 20%, завдяки чому частка компанії на ринку досягла 14%. Замикають четвірку лідерів американські HP і Dell, обсяги реалізації яких зросли на 11% і 14% відповідно.

Південнокорейський Samsung за квітень-червень 2014 продав близько 8,9 млн планшетів, також демонструючи зниження продажів у порівнянні з попереднім кварталом.

На частку цих компаній припадає 46% світового ринку планшетів.

Продажі планшетів в Азії (включаючи Китай) знизилися на 8% порівняно з першим кварталом 2014 року. У Європі, на Близькому Сході і в Африці показники впали на 11% порівняно з минулим роком.