Бійці 72-ї бригади, яких не випускають з Росії, оголосили голодування

Бійці 72-ї бригади, які під натиском терористів відступили на територію Росії і наразі ще залишаються там, оголосили голодування з вимогою відправити їх в Україну або дати можливість зустрітися з українським представником

Про це на своїй сторінці у «Фейсбуці» написав журналіст Андрій Цаплієнко з посиланням на командира підрозділу, передає Еспресо.TV .

"Бійці 72-й бригади та прикордонники заблоковані на території РФ. За словами одного з командирів, ніхто з хлопців не просив притулку в Росії і не зрадив присязі. Всю ніч наших викликали на допити і намагалися брати відбитки пальців. До ранку хлопці вийшли з наметового табору і оголосили голодування з вимогою відправити їх в Україну або дати можливість зустрітися з українським представником", - написав Цаплієнко.

У свою чергу, речник інформцентру РНБО Андрій Лисенко повідомив, що наразі частина українських військових досі залишаються на території Росії і наразі ведуться переговори щодо їх повернення на батьківщину.

Нагадаємо, 5 серпня терористи обстріляли колону беззбройних українських військовослужбовців 72 бригади (195 чоловік), які повертались з території Росії. В результаті обстрілу ніхто з військових не постраждав.

Зазначимо, що напередодні частина бійців сил АТО після тривалого обстрілу з танків, важких гармат, БМ 21 «Град» були змушені відійти на територію Росії, бо в них закінчилися боєприпаси.

Перед відходом вони підірвали залишки бойової техніки та знищили свою зброю, аби вона не дісталася терористам.