Через санкції Coca-Cola прибрала свою рекламу з чотирьох російських телеканалів

The Coca-Cola Company відкликала рекламу з чотирьох федеральних каналів, три з яких пов'язані з банком «Росія», який підпав під санкції, а ще один - з Міноборони

Про це пише газета "Коммерсантъ" з посиланням на власні джерела. 

Реклама одного з найбільших рекламодавців на російському ринку з серпня не розміщується в ефірі РЕН ТВ, "П'ятого каналу", "Домашнього" та "Звезды", повідомило джерело видання.

"Ці чотири канали найменш підходять за цільовою аудиторією для брендів Coca-Cola, тому рекламодавець вирішив перерозподілити бюджети", - підтвердив представник MediaVest, що закуповує рекламу на ТБ для Coca-Cola, Юрій Борисовський. 

Також цю інформацію підтвердила директор із зовнішніх зв'язків російського офісу Coca-Cola Анна Козловська. Вона уточнила, що Coca-Cola вирішила сконцентруватися на ключових федеральних і найбільш ефективних для цільової аудиторії каналах. За її словами, продажі компанії в Росії в другому кварталі могли знизитися приблизно на 5%. 

У той же час, джерело видання на ринку телереклами і топ-менеджер однієї з телекомпаній не виключили, що рішення про відкликання бюджетів може бути пов'язано з західними санкціями. РЕН ТВ і «П'ятий канал» входять у «Національну Медіа Групу», підконтрольну банку «Росія» Юрія Ковальчука, який потрапив під санкції США в квітні. Також банк володіє 54,9% кіпрської Telcrest, якій належить 25,2% «СТС Медіа» (включає «Домашній», СТС і «Перець»). За даними Media Logics, в I півріччі на РЕН ТВ доводилося 11% телереклами Coca-Cola в пунктах рейтингу (GRP; відображає кількість глядачів, які побачили рекламу), на «П'ятий канал» - 3%, на «Зірку» - 2%, на «Домашній» - 1%.