Путін хоче замінити європейські фрукти та овочі турецькими

Росія планує замінити європейські фрукти та овочі турецькими

На сайті "Роскомнадзора" з'явилось повідомлення про майбутню консультацію Сергія Данкверта із заступником Державного секретаря Генерального директорату з продовольства і контролю Мінсільгоспу Туреччини Ніхатом Пакділь, передає Еспресо.TV.

Переговори мають відбутися у форматі телефонної конференції 8 серпня цього року і будуть присвячені можливості збільшення поставок плодоовочевої продукції із Турречини в Росію.

Важливим є те, що Туреччина на разі не вводила санкції проти РФ, на відміну від країн ЄС та багатьох інших країн світу.

Читайте також: За "злі" продуктові санкції Путіна проти ЄС та США заплатять росіяни

Нагадаємо, що з 1 серпня заборонено ввезення в Росію практично всіх овочів і фруктів з Польщі. Офіційна причина - порушення польською стороною вимог до сертифікації, а також виявлення в продукції карантинних об'єктів. В Мінсільгоспі Польщі заперечують порушення в якості продукції і пов'язують російська заборона з санкціями Євросоюзу проти Москви.

Ще раніше помічник глави Россільгоспнагляду Олексій Алексєєнко заявив, що Росія може також ввести обмеження на ввезення сільськогосподарської продукції з Греції, яка постачає до Росії цитрусові, виноград, дині, яблука і груші, абрикоси, вишні та черешню, персики і сливи та інші свіжі фрукти.

Ми вже повідомляли, що  Росія має намір в односторонньому порядку ввести мита на молдавське вино та сільгосппродукцію, випливає з проекту постанови уряду РФ, підготовленого Мінекономрозвитку

Також триває торгова війна між Україною і Росією. Під час цїєї війни Кремлем було заборонено ввіз багатьох українських продуктів харчування.