Джемілєв: Крим буде під Росією максимум до кінця президенства Путіна

Крим протримається в складі Росії максимум до кінця президентства Володимира Путіна

Про це в інтерв'ю виданню "Гордон" заявив лідер кримськотатарського народу, народний депутат від "Батьківщини" Мустафа Джемілєв, передає Еспресо.TV.

"Крим російським не буде, я абсолютно в цьому впевнений! По-перше, це для самої Росії згубно і максимум в такому стані він протримається, поки Путін буде при владі, а скільки він там буде, один Аллах знає: може, два дні, а може, 20 років ", - сказав Джемілєв.

Він також зазначив, що глобальних інтересах Заходу, щоб Кремль "ще глибше в Україну зайшов", оскільки за цим спровокує  розпад Росії.

"А потім буде кінець Росії. І хоча людські жертви і руйнування будуть, за ними крах цієї агресивної країни послідує", - зазначив лідер кримськотатарського народу.

Після цього, прогнозує він, Крим повернеться до складу України. "На це від декількох місяців до декількох років знадобиться, але щоб він остаточно російською територією став ... я цього не уявляю", - сказав Джемілєв.

Нагадаємо, самопроголошена влада Криму у березні проголосила «незалежність» півострова за підсумками «референдуму», на якому більшість жителів півострова нібито підтримала його вихід зі складу України. Того ж місяця Крим «увійшов» до складу Російської Федерації.

Керівництво України ці процеси не визнає, а півострів на законодавчому рівні визнано тимчасово окупованою територією.