Кваснєвський: Путін став заручником своєї політики

Президент Російської федерації Володимир Путін став заручником своєї політики направленої на відновлення "супер-держави", котра неможлива без України у створюваному ним Євроазійському союзі

Про це заявив  колишній президент Польщі Олександр Кваснєвський в інтерв'ю виданню Gazeta Wyborcza, передає Еспресо.TV з посиланням на «Уніан».

"Санкції не змінюють політики, вони є тягарем, можуть ускладнювати (ситуацію). Водночас вони не змінюють стратегічної політики Путіна, котрий є її творцем та став її заручником", - сказав Кваснєвський.

"Його ціль - створити Євроазійський союз, відбудувати Росію як супердержаву, та він не хоче - і вже не може - відмовитись від України", - сказав додав політик.

За його словами, російська влада розраховує на те, що завдяки дестабілізації ситуації в Україні, пропаганді, натискам та грошам зможе повернути її до Москви. Однак, на думку Кваснєвського, цьому можуть зашкодити самі українці.

"Такого високого рівня антиросійських настроїв, котрий є зараз в Україні, ніколи не було. Може, виявитись, що навіть доведені до економічного краху українці скажуть: наша гідність та суверенність вартує більше, ніж домовленості з Путіним", - сказав екс-президент Польщі.