Козацькі пісні можуть стати частиною культурної спадщини ЮНЕСКО, - Нищук

Козацькі пісні можуть внести до списку термінової охорони нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО

Дніпропетровська обласна рада заручилася підтримкою Міністерства культури України у цьому питанні, повідомляє Gazeta.ua з посиланням на прес-службу Дніпропетровської облради.

Цю інформацію підтвердив міністр культури України Євген Нищук у ході зустрічі з дніпропетровською делегацією, де сторони обговорили питання внесення козацьких пісень Дніпропетровщини до списку елементів нематеріальної спадщини України. 

«Впевнений, що всесвітнє визнання козацької культури надасть потужний імпульс у розвитку не лише мистецтва, а й формування іміджу України як держави з багатими традиціями та культурної спадщиною. Ми знайшли фольклорні ансамблі та виконавців, які проживають в області, творчість яких і складає культурно спадщину. Адже саме Дніпропетровщину можна назвати краєм січей та прабатьківщиною козаків. Головна ідея у просуванні козацьких пісень - збереження культурно-історичної спадковості поколінь, виховання у молоді поваги до історії свого краю. І це не просто слова - це наш підхід до роботи», - зазначив голова облради Дніпропетровська Євген Удод.

Міністр культури України додав, що вірить в те, що у козацьких пісень є великі шанси на світове визнання.