Один з "в'язнів Болотної" зіграє сьогодні весілля в московському СІЗО

Олексій Гаскаров, обвинувачений по «болотній справі» в Росії, сьогодні зіграє весілля в слідчому ізоляторі

Його наречена Анна Карпова отримала офіційний дозвіл суду. Збір всіх необхідних документів, який Карпова назвала «бюрократичним пеклом», зайняв кілька тижнів, пише «Радіо Свобода».

«Шостого серпня не буде кілець і білої сукні, торта. Після реєстрації СІЗО надасть мені 15 хвилин наодинці з Льошею. Ми зможемо обійнятися і притулитися одне до одного вперше за ці 15 місяців. Заради цих 15 хвилин я б ще тричі відстояла в нескінченній черзі з порваними списками», - написала Карпова в своєму блозі.

Весілля Гаскарова і Карпової стане вже четвертим серед заарештованих по «болотній справі». Раніше в СІЗО зареєстрували шлюби Леонід Ковязін, Олексій Поліхович і Олександра Духанина, яка перебувала під домашнім арештом.

Олексій Гаскаров був заарештований у квітні минулого року. В рамках так званої "​​Болотної справи" його звинувачують в участі в масових заворушеннях і застосуванні насильства до представників влади. Гаскаров провини не визнає. Вирок йому і ще трьом підсудним буде оголошено 18 серпня. Прокурор зажадав для нього до чотирьох років позбавлення волі.

Сьогодні в Москві відбудеться пікет на підтримку «в'язнів Болотної». Мета заходу, узгодженого з владою, висловити протест проти порушення конституційних прав і свобод людини і проти кримінального переслідування учасників ходи 6 травня 2012 на Болотної площі.

Раніше акції прихильників обвинувачених по «болотному справі», які проходили 6-го числа кожного місяця в центрі Москви, закінчувалися затриманнями поліцією.