Ройтбурд розказав другу Путіна про історію Новоросії

Український художник розказав російському олігарху Геннадію Тимченко, якою насправді була Новоросія

Пост Ройтбурда став відповіддю на ствердження Тимченка: «Історію роду простежити важко, але знаю, що мої дід та бабка з Харківщини, а це Новоросія», - процитував олігарха художник на своїй сторінці у "Фейсбуці".

Тож Олександр Ройтбурд написав:

«Ну скільки можна? Ось і товариш Тимченко, який олігарх та друг Путіна з кооперативу «Озеро» стверджує […]

Товарищу Тимченко, ну годі вже. Ну ладно Путін, йому можна, він з Пітера, це далеко, і для них все, що їсть борщ, – Новоросія, Малоросія, яка різниця?

Але вам я так і бути розповім: сьогодні те, що ви називаєте «Новоросія» - це шматочки Донецької та Луганської областей, де ваші друзі Бєс, Моторола, Абвер та інші джентльмени проголосили народні республіки. А в кінці XVIII– поч. XIX століть до Новоросії (Новоросійська губернія, Новоросійське генерал-губернаторство, Новоросійський край) входили території нинішніх Одеської, Миколаївської, Херсонської, Дніпропетровської, Запорізької областей, Крим, трішки Молдови, Кубань і Таганрог з Ростовом, куди їздить до друга в гості смажити шашлики товариш Янукович, якщо ви такого знаєте.

Ось це і є реальна історична Новоросія. І ніякого Луганська, Донецька, Соледара та Антрацита в Новоросії від роду не було. Як і Харкова з околицями. Харківщина входила в Слобідську губернію. Слобідську. Запам’ятали?

Хоча до кого я це пишу? Він же інтернет не читає через те, що за ним звідти стежать».

Своє повідомлення Ройтбурд написав російською. Нагадаємо, що раніше він вже визначав свою позицію з приводу двомовності, наголошуючи та необхідності того, аби державною була лише українська.