Садовий закликав мера сербського міста-побратима не допустити футбольного матчу з терористами

Міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до мера сербського міста Нови Сад Мілоша Вуцевіча, яке є містом-побратимом Львова, щодо майбутнього матчу зі "збірною" ЛНР

Зокрема, у своєму листі до мера сербського міста Садовий назвав "неприпустимим"  проведення футбольного матчу між ФК "Нови Сад" та збірною самопроголошеної "Луганської народної республіки", передає Еспресо.TV з посиланням на ZAXID.NET.

"Цей факт [намір провести футбольний матч] глибоко обурив громаду Львова та України. Нас вразив факт, що ФК нашого міста-партнера підтримує такими діями терористів і сепаратистів самопроголошеної республіки на сході України в час, коли Україна бореться за свою незалежність і територіальну цілісність та оплакує сотні полеглих у цій боротьбі", – йдеться, зокрема, в листі Садового Вуцевіча.

Фото ZAXID.NET

Мер Львова назвав неприпустимим проведення такого матчу, попросивши Вуцевіча публічно висловитися з цього приводу.

У львівській мерії поки не мають наміру розривати стосунки із сербський містом-побратимом, де, до речі, мешкає численна українська діаспора. Однак, за інформацією видання, у Ратуші не виключають такого розвитку подій  – у випадку відсутності належної реакції на провокаційний матч з боку офіційної влади Нового Саду.

Нагадаємо, про намір провести  футбольний матч зі "збірною" ЛНР керівництво  ФК «Нови Сад» заявило на початку минулого тижня.  Ця новина викликала шквал критики не лише в Україні, а й у Сербії – зокрема, сербський уряд закликав керівництво футбольного клубу не влаштовувати заходи, які б суперечили  зовнішньополітичній позиції Сербії, яка відстоює принцип територіальної цілісності України. Директор ФК «Нови Сад» Томислав Ловрекович підтвердив намір провести такий матч, назвавши його «рукою допомоги людям, які живуть на межі гуманітарної катастрофи».